čtvrtek 10. září 2020

Rozloučení s létem - článek, který vyjde v novinách

 

Rozloučení s létem na Zbytkách

 

První polovina roku 2020 byla bezesporu pro každého z nás značně netypická. Děti musely zůstat doma, rodiče mnohdy také a školy a školky zely prázdnotou. Za vše mohl onen nechvalně známý virus, který nám nasadil roušky na ústa a vzbudil strach i pochyby. Děti se nemohly stýkat s kamarády, účastnit se školních i mimoškolních akcí, což pro řadu z nich bylo jistě skličující. Situace kolem Covidu-19 se částečně uklidnila během letních prázdnin, a tak bylo možné uspořádat alespoň jednu dětskou akci, která by vynahradila měsíce v izolaci. Akce se uskutečnila dne 29. 8. na školním hřišti ZŠ na Zbytkách a nesla příznačný název – Rozloučení s létem.

Děti se na tuto akci velmi těšily, a tak jim na náladě neubralo ani počáteční zamračené počasí. Čekalo na ně mnoho zajímavého, přičemž vyzdvihnout lze zejména projížďku na koni, malování na obličej nebo skákací hrady, vše za doprovodu vkusně vybrané hudby. Tradiční součástí radovánek, či v tomto případě rozloučení s létem, je pasování prvňáčků, jež usednou do školních lavic. Školkové děti se zde rovněž rozloučily s pedagogy MŠ, kteří je po několik let vedli a připravovali na další životní etapu.

 

Celým programem provázel klaun Hopsalín a klaunka Pastelka s nádhernou bublinkovou show, mnohdy za spoluúčasti dětí. Úsměv na nejedné dětské tváři vykouzlila také bohatá tombola. A právě ten byl odměnou všem, kteří se na poslední a zároveň první prázdninové akci podíleli a jimž patří velké poděkování, tak jako všem sponzorům a obci za jejich štědré dary. Velké poděkování patří rovněž paní M. Břízové a J. Karkoškové za jejich dlouholetou píli při organizování zábavných programů pro děti s cílem učinit je šťastné.

 

Nyní již můžeme popřát dětem úspěšný start do nového školního roku, a aby byl lepší, než ten předchozí.

 

Za rodiče a děti na Zbytkách Jana Vašková